Victorinox Journey

JOURNEY 1884
UT PÅ EN OPPDAGELSESREISE

Inspirert av Sveits sin kjærlighet til fotturer i skog og fjell, blander Journey 1884 gleden av å være utendørs perfekt med sin industri DNA. Den svetsiske lommekniv-påvirkede motvekten og den graverte materialkoden gjenspeiler dens industrielle arv, som understrekes av stiftelsesdatoen – 1884. I tillegg sikrer anti sjokk og antimagnetisk urverk vår nøyaktighet. Materialer av høy kvalitet, smarte designdetaljer og innovative funksjoner gjør dette til din beste følgesvenn på livets store eventyr.

 • ISO-sertifisert støt- og 200m vanntetthet (alle modeller)
 • ISO-sertifisert anti magnetisk beskyttelse (kvartsmodeller)
 • Utskiftbare remmer og lenker uten verktøy
Finn forhandler

BAKGRUNNSHISTORIE

Journey 1884-kolleksjonen er inspirert av en av de mest ikoniske sveitsiske utendørsaktivitetene, og eventyrene som er knyttet til den; fotturer i skog og fjell.

Det regnes som en uformell utendørsaktivitet og gjøres av mange sveitsere i alle aldre. Det er anslått av 2,4 millioner deltar regelmessig, noe som gjør det til den mest utførte sporten/aktiviteten i Sveits. Naturen utfolder seg foran «vandreren» i sakte tempo og gjør hele eventyret til en ekte reise mot målet. Sveits har over 65 000 kilometer med merkede turstier som i gjennomsnitt bruker 162 millioner timer/år.

Klokkene

241975

241976.1

241978

241980.1

241981

241982

242009

Journey 1884 – Swiss Made

 • 43 mm recycled stainless steel case (black PVD on selected model), manufactured in Delémont, Switzerland.
 • Scratch-resistant and anti-reflective sapphire crystal
 • Water-resistant to 200 m (20 ATM / 660 ft)
 • Unidirectional rotating bezel with inlay in aluminum on quartz models and ceramic on automatic models.
 • Screw-in case back, with exhibition crystal on automatic models.
 • Protected screw-down crown.

Dial and strap

 • Swiss Super-LumiNova® on hands, number and indexes and dot on bezel.
 • Date calender at 6 o’clock
 • Three-dimensional dial featuring military time.
 • Genuine rubber, leather or wood strap and stainless steel bracelet.
 • All straps/bracelet are tool free changeable.

Movement

 • Roda 715 Swiss-made quartz movement with battery end of life indication.
 • Selitta SW200-1 Swiss-made automatic movement with 38 hours power reserve.

Special functions

 • ISO 764 certified antimagnetic protection for all quartz models.
 • ISO 1413 certified shock resistance on all models (quartz and automatic).
 • ISO 22810 certified water resistance up to 200m/20 ATM

Extras

 • Selected models are delivered with an additional genuine rubber strap and an accessories wallet to store it securely.

Victorinox Journey

Forhandlere

PROTID MARCUSSEN UR & SMYKKER

PROTID J. GJERTSEN

PROTID ROLL HANSEN

PROTID LERVIK UR

PROTID JERMSTAD

PROTID IVERSEN & CO UR-SMYKKER

PROTID HANSEN

PROTID HÅKON LIAN

PROTID NÆSS TRONDHEIM

På slutten av 1920-årene flyttet Urmaker Emil Ager-Wick (1892-1952) fra New York tilbake til Arendal. Emil startet opp urmaker- og gullsmed forretning i Havnegaten i 1931. Han hadde hatt lærlingtiden sin i Kristiansand før han emigrerte til Amerika. Med årene ble butikkene delt; en gullsmedforretning og en urmakerforretning, kun 2 husnummer fra hverandre.

Nettside: Marcussenur.no

Telefon: 37 02 11 14

E-post: marcussen.ur@protid.no

Adresse: Havnegaten 1, 4836 Arendal

Gjertsen ur AS startet sin virksomhet i Bergen sentrum i 1979. Grunnlegger og fagurmaker siden 1965 Johnny Gjertsen etablerte Gjertsen Ur i Veiten. I 1994 flyttet Gjertsen ur til Galleriet. Butikken drives i dag av Gerhard Gjertsen, har 11 ansatte og eget verksted. Vi fører kjente merker som Zenith, Omega, Grand Seiko, Tag Heuer, Baume&Mercier, Longines, Raymond Weil, Rado, Bruvik, Victorinox, Movado, Certina, Tissot, Seiko, Technomarine, cK og Schmid. 

Nettside: Urmakergjertsen.no

Telefon: 95 47 56 55

E-post:  j.gjertsen@protid.no

Adresse: Torgalmenningen 8 – Galleriet 5014 Bergen

Urmakerforretningen Knut Roll Hansen ble etablert i Grand-gården ved Bragernes Torg i 1949 av urmaker Knut Roll Hansen. Etter kort tid flyttet Knut forretningen sin til Werring gården i Nedre Storgate 3. Senere tok sønnen Jon Bård Hansen over forretningen og førte tradisjonen og kunnskapen videre. Forretningen ligger fortsatt på samme sted i Nedre Storgate 3. I dag eies og drives butikken av Anders Duni og Torgeir Kvanlid og de er stolte av å være en del av Drammens historie og et fast innslag i bybildet. I 2020 ble urmaker Knut Roll Hansen med i Protid, og vil nå hete Protid Urmaker Roll Hansen.

Nettside: Rollhansen.no

Telefon: 32 83 54 24

E-post: post@rollhansen.no

Adresse: Nedre Storgate 3, 3015 Drammen

Familien Lervik har med sine urinstinkter tatt tiden ekstremt på alvor i 56 år. Lokalene til Lervik Ur midt i Haugesund sentrum blir i dag karakterisert som én av Norges aller flotteste urmakerbutikken

Nettside: Lervikur.no

Telefon: 52 70 03 50

E-post: post@lervikur.no

Adresse: Haraldsgaten 93, 5528 Haugesund

Vi har i år fylt 40 år som urmakerbutikk i Molde sentrum. Min far, Snorre Jermstad, åpnet butikk og verksted i 1978. Nå er vi godt etablert med ny butikk i Outzen Strøket. Her i byens sentrum har vi fokus på egen og bran sjens framtid, sier Tore Jermstad, urmaker og daglig leder siden 1992. Tradisjons-rike merkevarer som Seiko og Certina. Butikken har blitt kåret til Norges største Seiko-forhandler de siste 5 årene. Kjente merker som Tag Heuer, Raymond Weil, og det norske urmerket Bruvik har vi stort utvalg av i butikken.

Nettside: Urmakerjermstad.no

Telefon: 71 25 50 57

E-post: urmaker.jermstad@protid.no

Adresse: Storgata 57 - Outzen Strøket, 6413 Molde

Iversen & Co er landets eldste urmakerforretning og ble grunnlagt av den etter hvert prisbelønte urmakeren Iver Iversen i 1857. Hans håndverk ble anerkjent, ikke bare i Norge, men også ute i Europa hvor han hentet hjem priser og premier for sitt arbeid. I Bergen kan de som løfter blikket litt få øye på flere av klokkekunstnerens arbeider, blant annet på fasaden av Kjøpmansstuen på Bryggen. Urverket ble montert i 1912 og tikker og går den dag i dag.

Nettside: Iversenlagunen.no

Telefon: 55 13 51 77

E-post: lagunen@protid.no

Adresse: Laguneveien 1, 5239 Rådal

I 1879 startet Urmakermester M.A Brønnum butikken som i dag heter Protid Urmaker Næss. Det er ett flott håndverk og en stolt tradisjon som føres videre. Kvalitet på varene vi selger og et solid urmakerhåndverk er fortsatt like viktig for oss i dag. I en tid der mange av våre konkurrenter går motsatt vei. For å spare penger. For oss som viderefører denne tradisjonen er ikke hovedfokus å drive så kostnadseffektivt som mulig, vår drivkraft er sørge for å hjelpe våre kunder så godt vi kan. Vårt mål er å få være fadderen til klokken din!

Nettside: Urmakern.no

Telefon: 33 46 22 97

E-post: post@urmakern.no

Adresse: Storgata 2, 3210 Sandefjord

Hos Protid Urmaker Stein-Tore Hansen skal kundene vite at vi kan ta vare på en Omega, Tag Heuer, Victorinox, Certina eller andre kvalitetsklokker. Trenger uret ditt nytt batteri, rem, lenke eller service, har vi både utvalg og fagkunnskap til å hjelpe deg på best mulig måte.

Nettside: urmakerhansen.no

Telefon: 77 68 52 17

E-post: urmaker.hansen@protid.no

Adresse: Storgt. 47, Postboks 578 9008 Tromsø

Urmaker Håkon Lian er medlem av Protid og Norges Urmakerforbund. Du finner oss i Nordre gate 9, midt i Trondheims største gågate. Her har vi vært siden 1866. Vi er Midt-Norges største leverandør av kvalitetsur i alle prisklasser. Hos oss kan du også få ditt ur reparert av kvalifiserte fagurmakere.

Urmaker Håkon Lian er offisiell Rolex forhandler og her kan du få veiledning og kjøpe nye Rolex klokker. Vi er i tillegg et autorisert Rolex servicesenter hvor du får kyndig hjelp og service på ditt Rolex ur av våre urmakere.

Nettside: Urmakerlian.no

Telefon: 73 52 04 11

E-post: urmaker.lian@protid.no

Veibeskrivelse: Nordre gate 9, 7011 Trondheim

Over inngangspartiet står det Urmaker Næss. Dette gjenspeiler hvilken type butikk vi går inn i. Urmakeren. Reparatøren. Fagkompetansen. Gjennom årene har verkstedet stadig blitt oppgradert og kompetansen spisset. Investering i maskinelt utstyr og kursing i inn og utland har gjort at det til en hver tid kan tilbys rask og fagmessig arbeid. Gamle arvestykker, lommeur, armbåndsur i edle metaller og populære vintageklokker blåses nytt liv i på verkstedet hos urmakeren

Nettside: Urmakernaess.no

Telefon: 73 52 52 69

E-post: urmaker.naess@protid.no

Adresse: Olav Tryggvasons gt. 26 - Byhaven, 7011 Trondheim